LotusBalans

Zwangerschapsmassage

De veranderingen van je lichaam tijdens de zwangerschap zijn bijzonder om te ervaren. Een zwangerschapsmassage helpt om even helemaal te ontspannen, en eventueel aan de zwangerschap gerelateerde klachten verlichting te geven.

Zwangerschapsmassage heeft verschillende positieve effecten tijdens de zwangerschap, tijdens de bevalling en na de bevalling:
beter slapen
minder rugpijn en beenklachten
verbetering van het immuunsysteem
de bevalling verloopt meer ontspannen en sneller, zo blijkt uit onderzoek
meer rust
vermindering vocht in enkels, voeten en/of handen
uit onderzoek blijkt ook dat zwangerschapsmassage de kans op vroeggeboorte, laag geboortegewicht en depressie verminderd

[Laat het me svp weten als je interesse hebt in een Zwangerschapsmassage, ik help je graag].

Zittende of liggende massage
De zwangerschapsmassage duurt 60 minuten exclusief intake. Meestal wordt de zwangerschapsmassage in een zijligging op de massagetafel gegeven, ondersteund door zachte kussens. Zo heb je optimaal contact met de baby. Bij LotusBalans kun je de massage in zijn geheel ook zittend op de massagetafel (ondersteund met zachte kussens in je rug). Bij de kennismaking stemmen we af waar jij je het beste bij voelt. Je kunt kiezen voor een volledige westerse zwangerschapsmassage, of een combinatie met Thaise (zachte) massagetechnieken. Ik adviseer je hier graag over.

Combinatie met Rebozo Massage
Bij de zwangerschapsmassage is de Rebozo Massage prachtig te combineren als onderdeel, waarbij met behulp van de Rebozo-doek de schouders, onderrug, bekken en benen gemasseerd en gedragen worden. In deze bewegingen voel je een weldadige gewichtloosheid, geborgenheid en ontspanning. Vanaf 3 maanden zwangerschap tot aan de bevalling is de Rebozo Massage geschikt.

Pelvis-Low-Back3-266x300Bekkenmassage bij zwangerschap
Een bekkenmassage geeft verlichting bij zwangerschapsgerelateerde klachten zoals bekkeninstabiliteit, rusteloze benen, pijn in de onderrug. Tijdens een zwangerschap mag de zwangere vrouw geen intensieve massage krijgen vanwege de veiligheid voor moeder en kind (met name afvoer van afvalstoffen). Wanneer je bekkenklachten hebt tijdens je zwangerschap, dan kun je dit aangeven bij de intake. De  massagetechnieken uit de Bekkenmassage die wel mogelijk zijn tijdens zwangerschap, pas ik dan gericht toe.

Contra-indicaties bij zwangerschapsmassage
Bij een zwangerschapsmassage gelden naast de reguliere (gedeeltelijke) contra-indicaties ook aanvullende contra-indicaties wanneer de zwangere vrouw niet gemasseerd mag worden:
* bij bloedingen
* koorts
* te hoge bloeddruk (bij lage bloeddruk is zwangerschapsmassage wel mogelijk, s.v.p. wel vermelden)
* ontstekingen op de huid
* duizeligheid
* bloeduitstortingen
* opgezwollen lymfeklieren
* bij spataderen

Gedeeltelijke contra-indicaties:
* ontstekingen of bloeduitstorting. Wanneer een ontsteking of bloeduitstorting plaatselijk is, kan om de plek heen gemasseerd worden.
* trombose
* diabetes
* huidaandoeningen
* epilepsie
* astma

Bij twijfel of je gemasseerd mag worden, raadpleeg voorafgaand aan de behandeling altijd je arts voor toestemming en advies. Dit is de verantwoordelijkheid van de cliënt.

Uw partner is ook welkom
Kom je samen met je partner naar de praktijk van LotusBalans, dan is hij of zij bij de zwangerschapsmassage ook van harte welkom om je gezelschap te houden in de praktijkruimte (maximaal 1 persoon).

 Voor hem/haar staat een gemakkelijke stoel en een kopje koffie/thee klaar, en is een selectie tijdschriften en boeken beschikbaar om even heerlijk te lezen. Ook is het mogelijk om voor je partner om een combinatieafspraak te maken, waarbij jullie na elkaar worden gemasseerd.

Vergoeding Zwangerschapsmassage
Zwangerschapsmassage in praktijkruimte 60 minuten, de intake/kennismaking is gratis en valt buiten de duur van de massage.

Meer informatie over de vergoedingen voor Zwangerschapsmassages en reiskostenvergoeding vind je
bij het kopje “Zwangerschapsmassage” op de Tarievenpagina »

» Een afspraak maken