LotusBalans

Reiki Usui Ryoho

Heeft u behoefte om energetisch meer in balans te komen? Wilt u zich krachtiger voelen of meer rust ervaren? Bij LotusBalans kunt u in alle rust een reikibehandeling ontvangen van Reiki Master Anja.

Reiki is een van oorsprong Japanse behandelwijze, waarbij er extra energie beschikbaar komt voor de cliënt door handoplegging. De energie gaat automatisch naar die delen van het lichaam waar het nodig is, dankzij het zelfregulerend vermogen van het lichaam. Reiki brengt geen directe lichamelijke genezing. Wanneer u lichamelijke of geestelijke klachten heeft, vormt de reguliere geneeskunde (huisarts) altijd de eerste lijn. Reiki ondersteunt het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Ondersteunende werking van Reiki
De werking van Reiki kan beknopt worden weergegeven:

 • het bevordert het zelfgenezend vermogen van het lichaam
 • het vitaliseert lichaam en geest
 • het herstelt de harmonie
 • het werkt op lichamelijk, emotioneel en mentaal niveau
 • het helen van mentale of emotionele problemen
 • het breng de energiehuishouding in evenwicht
 • het helpt bij blokkades en zorgt voor extra ontspanning
 • het werkt bij mensen, dieren, planten en edelstenen
 • het bevordert de zelfontwikkeling
 • het geeft extra energie bij bepaalde situaties, zoals bij examens, sollicitaties, voor of na een operatie (in overleg met uw arts), bij herstel (in overleg met uw arts)

Reiki principes
Reiki geeft enkele handreikingen voor het dagelijks leven, voor meer rust en balans voor lichaam en geest. Deze handreikingen worden ook wel de 5 principes van Reiki genoemd. Deze zijn vrij vertaald:

 • vandaag voel ik geen boosheid
 • vandaag zal ik mij geen zorgen maken
 • vandaag voel ik mij dankbaar
 • vandaag zal ik vanuit een zuivere intentie werken
 • vandaag zal ik alles dat leeft met liefde en vriendelijkheid omarmen

Hoe verloopt een Reiki behandeling?
Bij Reiki wordt door middel van handoplegging volgens een vast patroon de handen op het hoofd, de voor- en achterzijde van het lichaam geplaatst. De universele levensenergie stroomt via de handen van de behandelaar automatisch naar dat deel of delen in het lichaam die meer energie nodig hebben. Een Reiki-behandeling is voor vrijwel iedereen geschikt. U kunt Reiki zien als een mooi geschenk, dat levenskracht en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei kan brengen. In de behandeling werkt Anja ook intuïtief, om de behandeling volledig af te stemmen op wat er nodig is.

Behandeling in de LotusBalans Praktijk of op afstand
Bij een uitgebreide Reikibehandeling ligt u, volledig gekleed en desgewenst onder een plaid, op de behandeltafel. Bij deze behandeling zal ik alle handposities uitvoeren met een totale behandelduur van ca. 60 minuten. Na afloop van een Reiki-behandeling drinkt u het beste een glas water of sap om de doorstroom van energie te stimuleren en de afvoer van vrijgekomen afvalstoffen te bevorderen.

Ook is bij Reiki een behandeling op afstand mogelijk.

U bent van harte welkom om in mijn professionele praktijk de schoonheid, eenvoud en kracht van Reiki te ervaren.

Opleidingen
De Reiki-behandelingen die u van mij ontvangt, geef ik vanuit het Usui Reiki systeem van natuurlijk genezen, in de traditie van Mikao Usui. Bij het bekende Reiki Instituut Nederlof Centrum (Amsterdam) heb ik de Reiki I en II inwijdingen ontvangen. Daarna heb ik de beroepsopleiding Reiki Practitioner bij het Nederlof Centrum doorlopen.

Reiki Master
Reiki is voor mij als Reiki behandelaar meer dan een behandelwijze en filosofie. Het is ook een levenswijze, waaraan van oorsprong prachtige leefregels zijn verbonden over vriendelijkheid, toewijding, leven in het nu en dankbaarheid. Om daarin mijn verbondenheid te kunnen bevestigen, ben ik het Reiki Master traject ingegaan bij het CIVAS en Anand Opleidingen. Een prachtig proces van studie en groei, waardoor ik sinds 2013 als Reiki Master mens en dier mag helpen.

Lidmaatschap Reiki Vereniging Cirkel
Praktijk LotusBalans is aangesloten bij Reiki Vereniging Cirkel. Cirkel staat voor Collectief In Reiki Kracht En Liefde. Deze naam raakt heel mooi de kern van reiki: kracht en liefde.

Lid_Reiki_vereniging_Cirkel Anja Smid

 

 

 

Inwijdingen
Praktijk LotusBalans heeft het voornemen om dit jaar Reiki inwijdingen gaan verzorgen in combinatie met een aantal “Inspiratie en Krachtsessies” die je optimaal voorbereiden op de inwijdingen voor Reiki I en II.

» Een afspraak maken

LotusBalans – Anja Smid (Reiki Master)
Nieuwerkerk aan den IJssel
(gemeente Zuidplas, incl. Moordrecht, Zevenhuizen en Moerkapelle)