LotusBalans

Moxa Massage

Moxa therapie is een onderdeel van de de traditionele Chinese geneeskunde. De basis van moxa is een kruid dat in het Japans “mogusa” heet, en in Nederland bekend staat als “bijvoetkruid”. Bijvoetkruid kent vele toepassingen, waaronder het verminderen van chronische pijnklachten en energiegebrek. Moxa heeft een verwarmende en ontspannende werking.

Het doel van een Moxa behandeling is om de Chi of levensenergie te stimuleren. Als de Chi doorstroming een blokkade heeft door spanning, stress, vermoeidheid, depressie, voedings- en vitaminetekorten etc, brengt een Moxa Massage de stroom weer op gang. Bij de intake is er alle ruimte om de aandachtspunten en behoefte te bespreken voor een passende behandeling.

Tijdens de massagebehandeling werkt de masseur met verschillende warme moxasticks, stimuleert daarmee de acupunten op de meridianen en behandelt blokkades in de spieren. Acupunten zijn belangrijke drukpunten op de meridianen. Door het behandelen van deze acupunten worden blokkades opgeven en kan de energie weer vrij stromen.

De moxasticks bevatten het bijvoet kruid. Door verbranding van het kruid komen warmte en geuren vrij en deze helpen bij:

  • algemene warmtebehandeling, bijvoorbeeld voor spierpijn
  • stijfheid
  • reuma
  • koude en pijnlijke plekken
  • behandeling van littekens
  • bij energiegebrek en blokkades van de energiestroom
  • bij vermoeidheid
  • klachten op orgaanniveau, bijvoorbeeld maagkrampen, darmproblemen

NIEUW BIJ LOTUSBALANS: de TDP Moxa lamp
Ervaar in combinatie met de Moxa Massage een behandeling met de TDP Moxa lamp. De ingebouwde zwarte plaat met mineralen maakt het verschil!

Lees verder over de effecten van de TDP Moxa lamp >

Bij een moxabehandeling is het advies om 24 uur voor en 48 uur na de behandeling geen alcohol te gebruiken. Een moxabehandeling stimuleert de bloedsomloop waardoor de alcohol sneller wordt verspreid in het lichaam.

Contra-indicaties Moxa Massage
Vanwege de intensieve werking van moxa, gelden er afwijkende contra-indicaties. Deze vindt u hier >
Heeft u vragen over de contra-indicaties, neem dan gerust contact op met LotusBalans.

Tarief
Moxa Massage (60 minuten)  € 55,00
TDP Moxa lamp behandeling (20 minuten)  € 15,00
TDP Moxa lamp behandeling (40 minuten)  € 25,00
De behandeling met de TDP Moxa lamp is alleen mogelijk in combinatie met een massage van 60 of 90 minuten.

» Een afspraak maken