LotusBalans

Fibromyalgiemassage (Fibromassage)

Fibromyalgie is een reumatische aandoening en betekent letterlijk ‘pijn in bindweefsel en spieren’. Het komt voor bij twee op de honderd volwassenen (cijfers F.E.S). Cijfers lopen uiteen, van 330.000 mensen en hoger!

De impact van het syndroom Fibromyalgie is groot op het dagelijkse leven van mensen die deze aandoening hebben. De lange weg naar een indicatie. De dagelijkse pijn. Het slaapgebrek. Het onbegrip, en soms wanhopige roep om ervan genezen te zijn.

Uit een onderzoek door de Universiteit van Miami is gebleken dat massage een van de gunstigste behandelingen is voor fibromyalgie patiënten. De Fibromassage die u bij LotusBalans kunt boeken, kent twee varianten, een massage voor de slaap en een massage voor pijnvermindering.

Pijn en slaapgebrek zijn slechts twee van de vele klachten die een Fibromyalgiepatiënt heeft. Op de lange lijst staan bijvoorbeeld ook vermoeidheid, depressiviteit, rugpijn, hoofdpijn, stijfheid, angst- en paniekgevoelens, darmklachten, concentratiestoornissen, allergische reacties. Informatie over Fibromyalgie is beschikbaar bij de huisarts en reumatologen. Op deze pagina staan ook een aantal organisaties vermeld die veel informatie geven over Fibromyalgie.

Fibromassage
De effecten van Fibromassage zijn:

  • meer rust voor lichaam en geest door het dempen van het zenuwstelsel
  • meer balans in het lichaam
  • de pijn en stress verminderen, o.a. door het vrijgeven van de natuurlijke pijnstiller: endorfine
  • diepere ademhaling en daling van het hartritmeverbetering van de bloed- en lymfecirculatie
  • verbetering van het bewegingsapparaat, o.a. door hogere opname van zuurstof in de spieren en verlichting van spierkrampen

Geen enkele Fibromyalgiepatiënt is hetzelfde in constitutie en klachten. Daarom bespreken we bij de kennismaking en intake uw wensen, behoeften en klachten. Dit geeft richting aan de keuze van de variant, opbouw, duur en frequentie van de Fibromassage.

Fibromassage 1: slaapbevordering
Driekwart van de fibromyalgiepatiënten heeft last van slaapstoornissen. Deze variant is een langzame, ritmische massage, waarbij het zenuwstelsel gedempt wordt. Het meest effectief is om deze massage aan het einde van de dag te ondergaan. De slaapbevorderende variant duurt ca. 60 minuten.

Fibromassage 2: pijnbestrijding
In deze massage geeft de intake en bodyscan inzicht in de pijnlocatie(s) en het pijnniveau. De eerste massagesessie duurt ca. 45 minuten, waarbij de feedback van de ontvanger leidend is. De Fibromassage is alleen effectief als de grenzen gerespecteerd worden. Bij deze variant krijgen gespannen en stramme delen alle aandacht, met massage en spieroefeningen. In vervolgsessies bouwen we op naar maximaal 60 minuten per sessie.

Variant 1 (slaapbevordering) en variant 2 (pijnbestrijding) zijn in doel en inhoud verschillend en daarom niet op één dag te boeken, wel binnen een bepaalde behandelperiode. Een combinatie kan wel met een aantal dagen ertussen, bijvoorbeeld op maandag de pijn bestrijdende massage en op donderdagavond de slaapbevorderende massage.

Vergoeding en meer informatie
De tarieven vind je hier op de Tarievenpagina.

» Een afspraak maken of een vraag stellen


Meer over Fibromyalgie

Nationale Vereniging voor fibromyalgie-patiënten (F.E.S.). Naar F.E.S. website >>
Fibromyalgielijn (F.E.S.) : 035-6212223
Reumapatiëntenvereniging – Nieuwerkerk aan den IJssel e.o. (RPV). Naar de contactinformatie >>
Reumafonds. Naar de website >>
Fibromyalgie Patiënten Vereniging te gast bij Teletrends. Bekijk film >>
Facebookpagina van de Fibromyalgie Patiënten Vereniging. Naar de Facebookpagina >>
Website van patiëntenvereniging FES (Fibromyalgie Eendrachtig Sterk).
Fibrozorgnet, online platform over fibromyalgie. Naar website >>
Informatieve website over Fibromyalgie. Naar website >>
Een korte film over het Fibromyalgie syndroom. Bekijk de film >>

Een gedicht van kracht
Bij de levensverhalen van mensen met Fibromyalgie, valt de pijn, onmacht en het verdriet op, en bovenal de kracht en wil om het leven te leven.

Never let your illness define you.
Never let your illness harden your hear from all the pain.
Never let your illness hold you back from smiling.
Even if it’s through the tears.
Never let your illness tell you who you are
or who you can be.
Never give up
you deserve to be happy.

Als masseur is de positieve energie en kracht mijn inspiratie om Fibromyalgiemassages te geven, om het leven meer ruimte te geven.

Over de Fibromassage is een speciale flyer verkrijgbaar.

» Fibromassage flyer aanvragen